Genel

E-ARŞİV FATURA HAKKINDA HATIRLATMALAR Ekleyen kişi TEİS tarihi 5 Şubat 2020

E-ARŞİV FATURA HAKKINDA HATIRLATMALAR

Değerli Üyemiz,

Sosyal Güvenlik Kurumu  tarafından E-arşiv fatura ile ilgili gerekli güncellemeler tamamlanmış olup aşağıda yazılı hususları hatırlatmak isteriz.

1- )SGK na fatura keserken ( ilaç,tıbbi malzeme) Türkiye’nin neresinde olursanız olun Adres olarak SGK Başkanlığı Çankaya /Ankara adresi yazılacak (Çankaya VD -775 040 93 79 vergi numarası)

2-)Lütfen fatura tarihine dikkat ediniz 31.01.2020 olması gerekiyor.Faturalarınızın, 7 Şubat 2020 saat 23:59’a kadar kesilmesi gerekmektedir.

3-) Henüz SSGM lerin havuzunda faturalar görünmüyor.O nedenle yazıcıdan çıkartılan faturayı kaşeleyip ,imzalamayı ve  2(iki)  adet olarak hazırlamayı unutmayınız. Sorun İlgili birimle görüşülmüş ve en kısa sürede sistem düzenlemesi yapılacağı bilgisi alınmıştır.

4-) SGK’na her ayın son gününde (30-31) kan ürünü, A,B,C grubu sıralı dağıtım, yurt dışı reçeteleri için fatura kesileceğinden ve her eczanenin her ay sonunda A,B ve C grupları için kesin fatura kesiyor olması yüzünden ve bu 3 fatura tutarı toplamının 5000 TL’yi aşıyor olması nedeni ile E-arşiv fatura kesmek zorunludur.

5-) Medula’da döküm alma işlemi sırasında Medula’ya girilecek “fatura no” kısmına, GİB Portal üstünden oluşturulacak taslak faturanın numarası girilecektir. GIB Portal üstünden oluşturulan ilk fatura numarası GIB2020000000001 olup sonrasındaki fatura numaraları da ardışık olarak artmaktadır.

6-)Eczane programlarıyla e-arşiv fatura keserken geçici koruma kapsamındaki kişilerin faturalarının da yanlışlıkla SGK ya kesildiği tespit edilmiştir. Geçici koruma kapsamındaki kişilerin faturaları bağlı olduğunuz il göç idaresine kesilmelidir.

7-)Medula Fatura Sonlandırma ekranında listelenen GIB Portal’a uyumlu “küsuratli tutarlar” sadece “Sonlandır” butonuna basılacak ekranda görüntülenmekte olup sonrasında Medula’da listelenememektedir. İlgili tutarları GİB Portal’da earşiv fatura oluştururkenki birim fiyat bölümlerine giriş yapmak üzere lütfen not ediniz.

Ekli Listede İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin vergi kimlik no ve vergi daireleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz ildeki göç idaresi müdürlüklerine uygun bilgiler girilmesi gerekmektedir.

Önemle hatırlatırız.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

LİSTE:  Kopya göç-vergi-kimlik-numaraları-VERGİ-daireleri_