Genel

SARİLEN BLOKAJ UYGULANAN FORMLAR

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumunun 27.03.2019 tarihli bildirimi ile Sarilen Plus 100 mg /25 mg Tablet’in 18112477 seri nolu üretimine ait ürünlere ve Sarilen Plus 50 mg / 12,5 mg Tablet’in 18122705 seri nolu üretimine ait ürünlerine ITS sistemi üzerinde satış blokajı koyulmuştur (ürünlerin bu iki forma ait diğer seri üretimleri için bir engel yok ve satışı yapılabiliyor). Konuya ilişkin bakanlığa yaptığımız başvuru incelenme aşamasında olup henüz yanıtlanmamıştır.

Ancak; sizlerden ve eczacılardan gelen şikayet bildirimlerine kayıtsız kalmamak, eczacılarımızı hastalarıyla, sizleri eczacılarınızla karşı karşıya koymamak için sağlık otoritesi tarafından satış blokajı koyulan yukarıda belirttiğimiz iki forma ait ilgili serilerin yeni seri üretimle değiştirilmesine karar verilmiştir (diğer form ve serilerin hiçbir şekilde değişimi ve geri iadesi söz konusu değildir).

Bugün itibariyle ilgili form ve serilere ait ürünlerin iadelerini kabul edebilir, yerine stoklarınızdaki yeni seri üretimden verebilirsiniz. Stoklarımızda yeni ürün vardır gereği halinde siparişlerinizi geçebilirsiniz.

Hatırlatmak isteriz ki ürün bloke edilmemiştir. Hammadde kaynağımızın (bizim dışımızda da aynı kaynağı kullanan çok sayıda firma var) geçirdiği bir denetleme nedeniyle ilgili seriye özgü bir durumla karşı karşıyayız. Üretim kalitemiz yeterlidir, üretmeye ve satmaya devam ediyoruz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi amacımız soruna hızlı bir çözüm getirip, paydaşlarımızın işini kolaylaştırmaktır.

Stoklarınızda toplanan bloke edilmiş ürünler sizleri mağdur etmeyecek bir çözümle toplu halde iade alınacaktır.

Gereği için bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Selam ve saygılarımızla…