Genel

NÖBETÇİ ECZANEMİZE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

NÖBETÇİ ECZANEMİZE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Basına ve kamuoyuna,

Dün ANKARA bugün TARSUS yarın neresi ?

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonumuza bağlı Tarsus Eczane Teknisyenleri Derneği üyesi meslektaşlarınızın çalıştığı eczaneye yapılan bu hunharca saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Mersin İli Tarsus ilçesi Nöbetçi Eczaneye yapılan saldırıda dört meslektaşımız yaralanmış olup bir meslektaşımızın durumu ağır şekilde hastanede kontrol altındadır. Her şeyden önce meslektaşlarımızın hayati bir tehlikesinin olmamasını umut ediyoruz ve kendilerine acil şifalar diliyoruz. Özveri ile çalışan ve ülkenin en hücra köşelerinde hizmet veren Eczacı ve Eczane Teknisyenleri bunu hakketmemektedir, bu elim olayın son bulmasını diliyoruz.

Eczanelerimizde yaşadığımız günlük mesai ve nöbetlerde hastanelerden dolu ve gergin bir şekilde gelen hastalar patlamaya hazır bir bomba gibi bütün hıncını Eczane Trknisyeninden çıkartmak gibi bir tutum içerisindedir.

Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiş acillerde doktorlar darp edilmekte dün ise nöbetçi Eczane Teknisyenleri şiddete maruz kalmıştır, sebep hastanın ilaç hakkında hiç bilgisi olmamasına rağmen muadil ilaç için şiddet uygulanmıştır. Bir an önce önlem alınmalı nöbet tutan eczaneler kolluk kuvvetleri tarafından devriye gezerek bu eğilimde olan kişiler için caydırıcılık ve önlem oluşturmalıdır.Bir diğer taraftan kamu spotu oluşturularak uyuşmamıza sebep veren Pembe dizilerin ağırlıkta olduğu televizyonlardan halkın bilinçlenmesi için reklamlar yapılmalıdır. Türk Eczacıları Birli̇ğindende halkın bilinçlenmesi için el broşürleri , el kitabı bastırması talebimiz ve önceliğimizdir.

İnsan, hasta ve toplum sağlığını önceleyen, yurttaşlarımıza kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti sunan bir mesleğin mensupları olarak meslektaşlarımızın nöbet hizmetinde saldırıya uğramasını istemiyoruz. Can güvenliği endişesi ile nitelikli sağlık hizmeti sunulamayacağının altını çizerek yetkilileri göreve çağırıyor suçluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.

Marmara Eczane Teknisyenleri

Dernekleri Federasyonu

Adına Genel Sekreter

Ali Osman Yenilmez