Genel

Değerli meslektaşlarımız. •Bildiğiniz gibi Ülkemiz sürekli değişim ve gelişim içerisinde hal böyle olunca mesleğimizde sürekli değişim ve yenilenme süreçleri yaşıyor.

Değerli meslektaşlarımız.
•Bildiğiniz gibi Ülkemiz sürekli değişim ve gelişim içerisinde hal böyle olunca mesleğimizde sürekli değişim ve yenilenme süreçleri yaşıyor.
Bu sebepten dolayı 17/12/2018 Pazartesi günü İç Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile
Ankara’da bir dizi görüşmeler ve çalışmalar yaptık.

•Sağlık Bakanlığı , sertifikasyon dairesi!
•Milli Eğitim Bakanlığı , Sürekli eğitim genel müdürlüğü!
•MYK ,Meslek yeterlilik Kurumu!

•Sağlık Bakanlığı sertifikasyon Dairesi genel Müdürlüğünde Sayın; uzman psk. Dan. Mehmet Çimen ile Sağlık Bakanlığı
(ÇKYS)Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemine sertifikaların İşlenmesi ve aktif hale gelmeleri ile ilgili görüşlerimizi, taleplerimizi sözlü olarak anlattık , taleplerimiz içinde dilekçe yazarak ilettik.
•Milli eğitim Bakanlığı sürekli eğitim Dairesi genel müdürlüğü , Eğitim Dairesi Başkanı sayın; Hasan Yılmaz ile yaptığımız görüşmede sertifika kayıtlarının (özlük bilgileri)SB. (ÇKYS)Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi bölümüne işlenmesi için kendilerinden Sağlık Bakanlığı Talepte bulunacağını konu hakkında görüşlerimizi ve taleplerimizi anlattık.
•Hatırlayacağınız gibi 15/12/2017 tarihinde aynı kurum ile yapmış olduğunuz çalışmalar doğrultusunda sertifikaların E-Devlet portalına kayıtlarını sağlamıştık, her ne kadar üst kuruluşumuz Başkanı ben bu çalışmayı tanımıyorum desede bu çalışma tarihte yerini başarılı çalışmalar arasında yer almıştır.
Bu süreç sonrasında bazı Meslektaşlarımızın Sertifikaları
E-Devlet portralında görünmediğini beyan ettik, bazı illerde sertifika eğitimlerini Halk Eğitim kurumu dışında Çıraklık Okullarından alındığı bu verilerinde 2008 yılında PC otomasyon sistemine geçildiğinden dolayı verilerin aktarılamamış olduğununu tarafımıza beyan edilmiş olup , geniş Zamanda sorunun çözümü için çalışmalar yapacağız, Takipçisi olacağız.
•MYK Meslek Yeterlilik Kurumu Başkan yardımcısı sayın; Metin Karaman , Özel kalem Müdürü Selahattin Yağcı ve Meslek standardı daire Başkanı sayın; Yaprak Akçay Zileli ile görüşerek oluşacak meslek tanımında endişe ve önerilerimizi sunduk.
Endişelerimizin başında sertifikalı meslektaşlarınızın, 20/12/2004 yılındaki Avrupa komisyonu, Türk Eczacıları Birliği, Türkiye İş Kurunu, 05/12/2007 yılındaki protokol ,MEM,SB ve TEB, son olarakta 20/09/2013 yılındaki (Uzem) SB,TEB,19 Mayıs Üniversitesi arasında imzalanan protokollerle eğitimlerini tamamlayan ve sertifika alan meslektaşlarımız Seviye5 olarak meslek tanımlanmaları hususunda girişimde bulunduk.
Taslak Meslek Standardı Görüş ve Değerlendirme Formunuda addedilen tarih olan 20/12/2018 gününe kadar tamamlayıp gerek T.C. Meslek yeterlilik Kurumu gerekse Türk Eczacıları Birliğine dökümanları ile mail yoluylada ileteceğiz,Bilgilerinize.

Saygılarımızla…
Büyük işler Birlikte Hareketle Kazanılır…

İÇ ANADOLU ve MARMARA
ECZANE TEKNİSYENLERİ DERNEKLERİ
FEDERASYONLARI
Yönetim KurullarıGörüntünün olası içeriği: 6 kişi, Ümit Atar, Murat Ergün, Erkan Ersan ve Ali Osman Yenilmez dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise